Roy Tanck

Salgueiro Timber Products

Inleiding

Salgueiro Timber Products is begin 2015 opgericht. Het bedrijf ontwerpt en verkoopt meubelen en accessoires die gemaakt zijn van vele verschillende houtsoorten. This.play is gevraagd om een logo te ontwerpen voor Salgueiro, dat zowel letterlijk als figuurlijk gebruikt wordt voor “branding”.

Uitgangssituatie

Salgueiro heeft ervoor gekozen om niet direct bij de start van het bedrijf een website of webwinkel te laten ontwikkelen. Elk meubelstuk is uniek, en – voor zover niet in opdracht vervaardigd – worden ze via Facebook te koop aangeboden.

Doelstelling

Ondanks de bescheiden start, was de doelstelling van Salgueiro om een sterk logo te ontwikkelen, dat mee kan groeien met het bedrijf. Het logo moest geschikt zijn om een brandmerk of brandstempel van te laten vervaardigen. De producten van Salgueiro zullen worden voorzien van dit brandmerk.

Kernwoorden in de briefing waren “eerlijk”, “robuust”, “handgemaakt” en “mediterraan”. Salgueiro betekent “wilg” in het Portugees.

Oplossing

This.play heeft voor Salgueiro een logo ontworpen op basis van open source fonts, zodat het de klant de lettertypes zonder licentiekosten in haar communicatie toe kan passen.

De kapitaal “S” werd gecombineerd met een jaarringen-motief. Het grootste gedeelte van de letter bestaat uit een enkele “gevouwen” lijn, die doet denken een historische brandmerken, Die bestonden vaak uit een enkele strook ijzer, die in een eenvoudige vorm gesmeed werd.

De binnenste jaarring heeft geen verbinding met de rest, en is dus een soort “noest”.