Roy Tanck

De anatomie van een WordPress website

WordPress

WordPress is wereldwijd het meest gebruikte Content Management System, en vormt de basis van ruim 23% van alle websites op het internet1. WordPress is open source software, en wordt ontwikkeld door een grote community van gedreven gebruikers en developers. Hierdoor is het CMS niet alleen gratis te gebruiken, maar ook “vrij”2. Het gebruik van open source software en open standaarden kan grote voordelen opleveren voor uw organisatie.

Vergeleken met veel andere Content Management Systemen valt met name de gebruiksvriendelijkheid van WordPress op. Berichten plaatsen en aanpassen is een fluitje van een cent. Het doel van elk WordPress-traject van this.play is dan ook om de klant in staat te stellen de website zelf te onderhouden.

Bouwstenen

wordpress-anatomy

Plugins

De basis van het WordPress CMS biedt alle basisfunctionaliteit voor het beheren van pagina’s, nieuws en gebruikers. Deze kern is bewust klein, en kan aangevuld worden door middel van plugins.

Er is een groot aantal kant-en-klare plugins voor WordPress beschikbaar, en de kans is dus groot dat een functionele wens van uw organisatie in te vullen is met behulp van een bestaande oplossing. Bovendien ontwikkelt this.play -mocht dat nodig zijn – op maat plugins voor haar klanten.

Thema’s

Een WordPress-thema is een set weergave-templates die samen het uiterlijk en de interactie van de site bepalen. Thema’s kunnen normaal gesproken gewisseld worden zonder dat de inhoud van de site daardoor verandert. Het thema bepaalt de look & feel van uw website. This.play ontwerpt en realiseert thema’s op maat, dus op basis van uw corporate identity, en toegespitst op het doel van de website.

Meer weten? Neem contact op!

1. Op basis van onderzoek van W3Techs: http://w3techs.com/technologies/details/cm-wordpress/all/all
2. Zie ook https://wordpress.org/about/philosophy/