HollandDoc DocBlogs (weblogs)

In nauwe samenwerking met o.a Suzero, Human.nl en de VPRO heb ik de afgelopen tijd meegewerkt aan het design, de realisatie en implementatie van DocBlogs. Op dit weblogplatform is over een elke HollandDoc-documentaire een nauwgezet verslag te lezen van de totstandkoming. Bovendien dient het na uitzending als inhoudelijk discussieplatform.

De site is gebaseerd op WordPress MU. Hierdoor is het mogelijk een zeer groot aantal weblogs te beheren in één systeem. De gebruikte vormgevingstemplates zijn bovendien per blog aanpasbaar, zodat de vormgeving op het onderwerp afgestemd kan worden.

Over DocBlogs

Op de website van het documentaireplatform Holland Doc zijn sinds kort ‘DocBlogs’ te vinden, weblogs over documentaires en aan documentaires gerelateerde onderwerpen.

Op initiatief van Bert Janssens van HUMAN zijn verschillende documentairemakers benaderd om een weblog bij te houden waarin zij verslag doen van het maakproces van de documentaire waar zij op dat moment aan werken. Dit weblog biedt de bezoekers een blik achter de schermen en de mogelijkheid al te reageren op een documentaire terwijl deze nog in de maak is. De documentairemaker kan zijn voordeel doen met eventuele tips en suggesties van weblogbezoekers en er ontstaat een betrokken publiek nog voor de film uitgebracht wordt. Voorbeelden zijn de DocBlogs Bridging the Gap van Corinne van Egeraat, Mag ik dood van Eveline van Dijck en Gelukkig oud van Ike Bertels.

Intussen houden niet alleen documentairemakers van HUMAN een DocBlog bij. Zo is het DocBlog Something to Hide van studenten van het Sandberg Instituut voortgekomen uit Het Privacy Project op Holland Doc en start de RVU binnenkort met een DocBlog over een radioserie.

weblogs.hollanddoc.nl

© this.play - KvK 32100962 - BTW 1040.95.519.B01 - IP 65.181.171.91 - Powered by WordPress